Hur lockar man till sig kunder?

Ett företag har alltid konkurrenter, stora som små. Alla slåss om samma kunder och en del företag står där med en helt klart bättre produkt, men förlorar ändå. Vad behöver ett företag göra för att locka till sig kunder?

Synas

Du kanske inte syns så mycket som du tror. Se över marknadsföringsstrategin och undersök om ni verkligen når ut till er målgrupp. Har ni kanske satsat på fel marknadskanal eller har ni för liten budget för att göra skillnad i den stora reklamvågen som strömmar över alla potentiella kunder varje dag?Öka reklambudgeten för en månad eller två och se om ni märker någon skillnaden i kundströmmen. Se också över vad era konkurrenter gör, om det går bra för en konkurrent är nog deras marknadsföring en del av det. Vad gör de annorlunda gentemot er? Kan ni på något sätt ändra strategi och försöka något nytt?

Bonusar

Att ge kunden det lilla extra är alltid en bra taktik. Ge inte bort för mycket, företaget ska inte gå minus på grund av er generositet. Men att ge bonusar lockar in fler nya kunder eftersom de vill prova när erbjudandet ändå är så bra.Bonusar fungerar också för matvarubutikerna. ICA, Coop, Willys, och flera andra andra kedjor har klubbkort som ger dig en viss procent tillbaka i form av matcheckar eller specialerbjudanden på varor som du köper ofta. De har väldigt många medlemmar och trots att de där matcheckarna knappast spelar stor roll för en familjs matbudget, är de ändå ett välkommet inslag som får kunderna att fortsätta dra kortet vid kassan.