Att sälja via nätet

Oj, vilka möjligheter vi har idag att göra affärer! Vi kan lätt sätta upp en webbshop och börja sälja vår vara. Med lite tur når vi många människor därute i världen. Kanske sitter du i en stuga på landet och väver vackra dukar eller drejar sköna skålar. Prova att sälja dem via Internet!

mattorDet är naturligtvis inte så lätt som det låter att sätta upp en webbshop och börja sälja. Det är ett stort steg att ta, men om man har en bra produkt kan det vara värt att fundera över det. Det kanske också är så att man kan bli irriterad över hur mycket återförsäljaren vill ha för att sälja ditt alster. Till slut blir man trött på att producera en vara som sedan en annan person tar hela intäkten från.

Det är kanske inte så bra att satsa pengar på att sätta upp en webbshop för bara en artikel. Kanske kan man gå samman med andra hantverkare i närområdet för att kunna erbjuda fler varor på sidan. Det finns många möjligheter att ladda upp en shop förhållandevis billigt. Man kan starta med en enklare shop för att uppgradera den om försäljningen tar fart.

Betalsystemet är en stötesten för många. Många väljer att sälja genom att den tilltänkte kunden skickar mail eller ringer. Man uppger då ett kontonummer dit betalningen skall erläggas och därefter skickas varan. Det är dock ett osäkert system och lämpar sig inte då man vill sälja mycket av en billig produkt. Ett mycket enkelt sätt är att sätta upp ett paypal-konto.

Vi svenskar är inte så vana vid att skicka pengar över paypal, men det kommer mer och mer. Detta är nog det billigaste sättet att få till en betalningslösning. De betalnings-lösningar som innebär att kunden kan betala med sitt kort över nätet är klart bäst ur kundsynpunkt, men det kostar en del att lägga upp. När man startat upp och kört ett tag ser man ganska tydligt om det är efterfråga på produkten. I det läget kan man börja fundera över smarta betalningslösningar.