kupong

Det finns många smarta sätt att tjäna pengar på via Internet. Äger du en dator och har tillgång till en Internetuppkoppling, tar det dig inte mer än ett par timmar att skapa en representativ hemsida. Att äga en nätbutik med ett gigantiskt sortiment, utan eget lager, är inte alls speciellt underligt i dagens digitaliserade samhälle. Har du tillräckligt många besökare kan du faktiskt tjäna pengar utan att ens erbjuda varken en vara eller en tjänst.

Kupongerna.se är ett företag vars affärside är väldigt intressant. Tidigare var kunden själv tvungen att leta fram den kod som kunde användas för att få tillgång till en viss attraktiv rabatt. Idag finner vi samma rabattkod tillsammans med andra riktigt bra koder på en och samma sida. Detta är en högst användbar tjänst för kunden, då både energi och tid sparas, som annars hade gått till att undersöka nätbutikernas många erbjudanden. Att besöka Kupongerna är dessutom så pass enkelt att det snabbt blir en naturlig del av att handla på nätet. De får sålunda en hög trafik på sin sida, vilket de utnyttjar genom att visa reklam. Konceptet är lyckat, eftersom både företaget, i detta fall Kupongerna, och besökarna vinner på det. Varje gång en produkt köps med en viss rabattkod, kammar företaget hem en viss provision. Kunden lämnar sidan nöjd, eftersom han eller hon sparat en slant. Det är, med andra ord, en så kallad ”win-win situation”.

Det är tydligt att Kupongerna inte har begränsat sig till en speciell bransch. De erbjuder rabattkoder till både hotell, klädbutiker, hälsobutiker och mycket annat. Andra liknande hemsidor har valt att nischa sig mer, vilket på gott och ont innebär att besökaren vet vilka typer av rabattkoder som kan förväntas.