Det blir allt vanligare att vi Svenskar handlar våra kläder och andra prylar online i någon webbshop. Enkelheten att sitta hemma och i lugn och ro och surfa runt på olika sidor och jämföra priser och kvalité är fantastiskt skönt. Vi slipper sitta i långa bilköer och trängas i vanliga butiker.

shoppingFör att du ska trivas i en webbshop är det bra om den är genomtänkt, det är ungefär som du fysiskt kliver in i en butik som är rörig och det ligger grejer överallt och du har svårt att hitta det du ska köpa. Var sak på sin plats och nödutgången sitter där den ska i fall det skulle behövas. Samma sak gäller webb butiker, navigeringen ska vara enkel så du inte ska behöva fundera på hur du ska klicka för att komma till första sidan, och när du har handlat klart så ska möjligheten att komma till kassan vara enkel.

Likaså gäller det när du ska betala dina varor, det ska också vara en enkel lösning. Detta gör att du gärna kommer tillbaks igen och handlar i samma webbshop. Bilder ska vara tilltalande och med sådan kvalité så man ser vad det är för färger och produkter. Bilderna får gärna vara klickbara och förstoras när man klickar på dom så man ser detaljer i/på produkten.