Har ditt företag fått en oväntad utgift kan det vara en idé att ansöka om ett snabblån. Det är lätt att ansöka om och det går fort att få ut pengarna. Med ett snabblån kan du låna exakt den summan du behöver och det passar lika bra till företaget som för privatpersoner.

Var kan du hitta dessa lån

För att hitta det bästa snabblånet till ditt företag kan du vända dig till jämförelsetjänsten Fairlån. Där kan du jämföra lånebelopp, räntor och avbetalningstider på förhand och slipper obehagliga överraskningar längre fram. Detta är ett utmärkt för både privatpersoner och företag och blir det perfekta starten för att snabbt kunna fixa kontanter till ditt företag.

Om snabblån för företag

Att erbjuda snabblån även till företag är en relativt ny företeelse. Svenska Dagbladet rapporterade om den nya trenden redan 2014. Där talar experter på ämnet om att denna marknad lär växa i rasande tempo över de kommande åren. Denna typ av lån är en perfekt kompensation för det faktum för att de allmänna kraven på lån ökat på sistone. Men snabblån kräver inte att du lämnar någon säkerhet på förhand. En stor fördel är att privatpersonen själv inte behöver gå i borgen för lånet, istället ligget ansvaret på företaget i stort.Det är också ett alternativt till att sälja sina fakturor, vilket tidigare var det vanligaste sättet för mindre företag att få in snabba pengar. Samtidigt ser vi att det har blivit tryggare att ta denna typ av lån. Finansinspektion skärpt kraven på låneföretagen, i och med att de måste gå genom myndigheten för att skaffa sig rättigheter att erbjuda snabblån. Målet är att göra lånen tryggare för låntagarna. Det har inneburit att flera långivare tvingats förändra sina upplägg.