Ni vet de där svarta,  med vita skosnören och den nästan lite trubbiga framdelen med det vita överdragsgummit, till för att täcka upp för den övriga konstruktionens avsaknad av skydd emot vatten och annat som lätt tränger igenom det tunna svarta tyget. De där svarta med en sula, lika hård som marken under dig. De där svarta, obekväma, opraktiska och alldeles… Underbara skorna!

Jag tror egentligen inte att det är så många som protesterar mot dessa helgerån av världens troligen mest populära sko. Det tar ju faktiskt ett väldans tag innan de faktiskt är sköna att ha på sig. Faktum är, att det paradoxalt nog brukar vara som så att skorna är som allra skönast när de blivit halvt utslitna, ungefär i det läget som ens föräldrar börjar tjata om att nu är det tammetusan dags att slänga skorna för att skaffa nya.

Converse kom på 80-talet och har bitit sig fast som en sko som alla kan och vill använda. Det är inte någon överdrift att säga att om du tittar dig runt en solig sommardag i vilken stad du vill så kommer du garanterat att inom några minuter inte ha fingrar nog för att räkna antalet par converse skor du sett.

Råkar du vara en innehavare av en webbshop som säljer skor så är det att skjuta dig själv i foten om du inte erbjuder dessa dyrgripar. Om du dessutom råkar erbjuda dem till ett slagkraftigt pris så kan jag nästan lova att om sajter som prisjakt och pricerunner får reda på detta, så kommer ditt besöksantal till din shopatt öka makabert. Och vad det innebär kan du nog själv räkna ut!